Selectivitat 2018 IB

Història d'Espanya. Exàmen de selectivitat (convocatòries anteriors al 2017)

1) Format de l'exàmen:

Per tot això, la comissió organitzadora de les proves ha aprovat una estructura, consistent en tres preguntes amb una puntuació de 3 punts la primera, i 3,5 punts les dues restants.
  1. A cada opció tres preguntes, de les quals una de pràctica i dues de teòriques.
  2. Les preguntes de caire pràctic es realitzaran a partir de mapes o textos curts. Aquests textos i mapes es comentaran a partir de preguntes indicades a l’examen. En una opció d’examen hi haurà un mapa i a l’altra un text.
  3. Les dues preguntes teòriques seran, cadascuna, una qüestió per respondre entre dues de proposades.
  4. A cada opció d’examen hi haurà preguntes de cada un dels blocs dels continguts del currículum.
Es podrà reduir fins a un 10 per cent de la qualificació per faltes d’ortografia, redacció, expressió, terminologia no apropiada..., d’acord amb els criteris objectius que estableixi el coordinador del professorat corrector.

2) Criteris generals d'avaluació:

  • Capacitat de concreció en el tema.
  • Analitzar les causes de la qüestió concreta de que es tracti, com també les conseqüències a curt i llarg termini.
  • Contextualització correcta de la qüestió de què es tracti: indicació de la cronologia, el lloc concret al qual es refereix la qüestió, els personatges més transcendents i aspectes que tinguin una clara relació amb la pregunta o el text.
  • Capacitat analítica i no merament descriptiva. Així, per exemple, en les preguntes de qüestions polítiques es valorarà de forma especialment positiva la capacitat d’indicar els trets fonamentals de cada programa polític, Constitució etc. (divisió de poders, programa econòmic...).
  • Ús de vocabulari específic correcte i rigorós, com també definició clara dels conceptes que s’empri l’alumne o li demanin de la llista de conceptes enviats als centres al mes de setembre.
  • Si escau, es valorarà de forma especialment positiva les referències a la història de les Illes Balears, com també la capacitat de relacionar la situació espanyola d’un tema i/o fenomen amb la situació europea.
  • Claredat expositiva i absència de contradiccions.
  • La presentació i l'ortografia es tindran en consideració. En els casos més greus podran suposar una penalització fins al 10 per cent de la nota final de la prova.

No hay comentarios:

Publicar un comentario